Home Blog Zelf telefoon reparatie uitvoeren of laten repareren

Zelf telefoon reparatie uitvoeren of laten repareren

0
iphone

Je hebt net die nieuwe smartphone gekocht, en bent natuurlijk super zuinig op jouw nieuwe toestel. Maar dan komt hij per ongeluk te vallen en ziet dat het scherm gebroken is. Niets is erger dan het breken van een gloednieuwe smartphone. Nu komt de vraag, probeer je het zelf te repareren of laat je het door een expert repareren?
Het blijven gebruiken van het gebroken toestel is geen optie, je vindt het echt niet fijn om met een gebroken scherm rond te lopen. Een nieuw toestel aanschaffen kan natuurlijk ook niet zomaar, aangezien de prijzen erg hoog kunnen liggen. Nadat je het opzoekt op Google kom je erachter dat er meerdere opties beschikbaar zijn: naar de fabriek sturen, door een bedrijf laten repareren of zelf de reparatie proberen te doen.

Terugsturen naar de fabriek

Het terugsturen naar de fabriek is natuurlijk de veilige optie. Het klinkt ook erg veelbelovend, de smartphone wordt gerepareerd door experts die de telefoons ook maken. Het klinkt allemaal erg leuk, tot de realisatie komt dat dit soms wel maanden kan duren. Ook moet je erg geluk hebben met de garantieregeling, en vallen gebroken schermen erg vaak buiten deze regeling. Hierdoor komt er dan ook weer een dure rekening thuis.

Een reparatiebedrijf

Natuurlijk kan het ook door een reparatiebedrijf worden gedaan, deze verdienen namelijk hun brood door deze reparaties. Het voordeel ten opzichte van de fabriek is dat de telefoon reparatie hier al erg snel gedaan kunnen worden, soms kan het zelfs binnen 30 minuten gedaan worden en kun je dezelfde dag weer van jouw smartphone gebruik maken. Wel is het belangrijk om een erkend bedrijf te kiezen om dit te doen, die ook garantie biedt op deze reparaties. Als dat niet het geval is kan het namelijk dat het door iemand gedaan wordt die niet de juiste vaardigheden heeft en jouw telefoon nog verder beschadigd wordt. Als dit gebeurd en er is geen garantie dat jij jouw telefoon of reparatie nog terug gaat zien. Dit is dus de snellere optie waaraan vaak weinig risico kleeft.

Zelf repareren

Natuurlijk kun je ook zelf de iPhone scherm reparatie uitvoeren, je zoekt op internet naar de onderdelen en zoekt informatie op. Dit is natuurlijk de goedkoopste optie, doordat er geen loonkosten bij komen kijken. Dit heeft helaas natuurlijk ook wel zijn negatieve kanten. Een smartphone repareren is natuurlijk niet zo gemakkelijk als een lamp verwisselen. Je moet wel op zijn minst basis kennis hebben over de techniek, dit is van belang want het is niet zo dat dit iets gemakkelijks is. Ervaring is ook belangrijk omdat het vrij lastig is, het is wel zo dat je dit enkel moet doen als je de vereiste kennis en ervaring hebt.

In conclusie

Het beste is natuurlijk het niet breken van het smartphone scherm. Maar dit ligt niet altijd binnen jouw macht, zo is het wel zo dat er veel kosten bespaard kunnen worden door telefoon reparatie over te laten aan professionals. Een iPhone scherm reparatie is het best geregeld via de fabriek zelf of gewoon via een professioneel bedrijf. Zorg dus dat

Load More Related Articles
Load More By blackberryabonnementen
Load More In Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Soorten Providers

Soorten providers Een provider zou je kunnen vertalen als een voorziener: providers voorzi…