Home Blackberry Curve 9380

Blackberry Curve 9380

9380Curve

Het eerste dat opvalt bij de Blackberry Curve 9380 is dat het toestel niet beschikt over het alom bekende QWERTY toetsenbord. Het laatste model van de Curve serie is door Blackberry uitgebracht als touchscreen only telefoon. Het toestel heeft vrijwel dezelfde vormgeving en afmetingen als zijn voorganger. Aan de voorzijde bevinden zich nu alleen een viertal knoppen, de bekende trackpad en een 3.2-inch touch screen.

Specificaties
De Blackberry Curve werkt op het OS 7.0 besturingssysteem. Dit systeem loopt soepel met het 3.2-inch full touchscreen en de 806 MHz processor. Het scherm heeft een resolutie van 360 x 480 pixels. Het intern geheugen van het toestel is 512 MB net als het werkgeheugen dat is uit te breiden met een geheugenkaart tot maximaal 32 GB. De Blackberry Curve 9380 ondersteunt A-GPS, 3G, MP3,MP4, HTML, Wifi en GPS. De telefoon beschikt daarnaast over een document viewer, een organizer en NFC technologie. Een headset kan aan de bovenkant van het toestel worden aangesloten op de 3.5 mm jack ingang. De telefoon beschikt over een 5 megapixelcamera met LED-flitser. Met deze camera kunnen scherpe foto’s en video’s van VGA kwaliteit worden gemaakt. De batterij van het toestel is een Li-Ion JM-1 waar maximaal 5 uur en 40 minuten mee gebeld kan worden of het toestel kan 360 uur in stand-by modus staan. Blackberry biedt een aantal speciale Blackberry diensten waaronder pingen en mobile e-mail. Indien men hier gebruik van wil maken dient er een apart Blackberry abonnement te worden afgesloten. Iedere provider biedt deze abonnementen aan.

Instap smartphone
De Blackberry Curve 9380 is de ideale telefoon voor wie op zoek is naar een smartphone, maar niet al te veel geld wil uitgeven. De Curve 9380 is net al zijn voorgangers de goedkopere versie van de Blackberry Bold. De prijs van het toestel is laag, maar de Curve komt met mooie specificaties en verschillende functies. Het navigeren door de telefoon werkt eenvoudig en gaat soepel door de vier knoppen onder aan het scherm en de trackpad.

Ook messaging is een zeer belangrijk aspect bij de Curve 9380. Het versturen van e-mails, werken met de agenda en pingen is makkelijk in gebruik en werkt goed. De telefoon geeft beschikking over alle online mogelijkheden door ondersteuning van 3G en Wifi. De Curve 9380 komt geheel tot zijn recht indien het toestel wordt aangeschaft met zowel een internet abonnement als een service bundel. Met een internetverbinding kunnen er naast de standaard apps, talloze andere applicaties op het toestel worden geïnstalleerd. Er is veel mogelijk, er zijn vele games maar ook handige apps als Nu.nl en NS.Met de Blackberry Curve 9380 is men verzekerd van een goed werkende smartphone tegen een lage prijs.